Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Az indigó, kristály és szivárny gyermekek fogalma az aura színébõl ered. Az aura egy a testet körülvevõ energiaréteg, az energiarendszerünk része, amely hét rétegbõl épül fel, ezek közül sorjában a harmadik az asztrális test, amely az egyénre jellemzõ színeket veszi fel. A színek, mint minden látható jelenség, rezgések sorából állnak. A aura szintjén ez a szín ún. finomenergiákból tevõdik össze. A színekre jellemzõen - ahogy ez a színterápia esetében is mûködik - ráruházhatunk egy jellemvonást, egy viselkedéstípust. Az adott szín intezitásától, szürke, vagy vörös foltoktól is függ az egyén állapota.

Az indigó gyermekek ezek közül, nevükbõl eredõen indigókék, vagy lila színnel rendelkeznek.

Kép

 

 

 

Ez a szín pontosan megfelel a hatodik csakra, vagy 3. szem csakra rezgéssíkjának. Ennél fogva ennek a központnak tulajdonságait jóval erõsebben érvényesítik magukban. Nyitottak, fogényonyak a nem fizikai ingerekre, 3. szemes látásuk fejlett, vagyis a tisztánlátást természetüknél fogva, ösztönösen gyakorolják. Ezáltal - minthogy egyetemes igazságokba látnak bele - bölcsebbeknek tartják õket.


Az indigók 1977 után születnek, ez természetesen csak egy körülbelüli adat, és nem biztosít kizárólagosságot vagyis más idõszakokban, évszázadokkal ezelõtt és már az újabb korokat élve is találkozhatunk indigó gyermekekkel, mindössze '77-tõl megszaporodott az ilyen aurával világrajöttek száma. Azt is beszélik... az indigók egy spiritulis összefogás munkásai. Kiválasztottak. Ám a kor gondolkodója joggal kérdezheti, vajon nem csak saját magunkat csapjuk be a lila köntösû maszlaggal?!


Az indigók valóban kiválasztottak, ugyanúgy, mint minden más kor gyermekei. Feladatuk egy fuldokló társadalom szemének felnyitása, felélesztése és megváltoztatása. A lázadó korosztály - legyen egészségesen dacos, vagy egyenesen Más - arra mutat rá, szemlélhetjük másképp is õket. Különlegesnek gondolni, felcimkézni õket, azonban éppen annyi, mint elvárni tõlük valamit, amivel jobb, ha nem is rendelkeznek. Az elvárások a tudatosabban élõ indigókat is megtépázták. Hol nem fogadták el õket, hol a ló nyergének túlsó felébõl szemlélhették az eseményeket. Azt hiszem elég lenne õket csak úgy elfogadni, örülni, hogy õk is vannak.


Kép A kristály gyermekek 1996 óta egyre gyakrabban születõ átlátszó aurával rendelkezõ fiatalok. Színük a korona csakra pulzáló, arany-ezüst csillogó jellegére emlékeztet. Éppen ezért a legbölcsebbnek tartották õket, hiszen a legfelsõ, a hetedik csakrával analóg színnel rendelkeznek. Jóval nyugodtabbak a indigóknál, többnyire mélyre húzó mindent átlátó szemükrõl ismerhetõek fel. Odaadó, higgadt természetük, ám õszinte korukhoz nem illõ, zavarba ejtõ kérdéseik mozgatják meg az emberekben a már-már begyepesedett eszméket.


A szivárvány gyermekek a legújabb fogalom e különlegességek sorában. Aki eddig el is hitte a mindent megváltoztató gyermekek meséjét, e jelenségnél még õ is szekptikussá válik. A szivárvány mindamelett, hogy ritka és gyönyörû jelenség - vay talán éppen ezért - egyfajta mélyrõl jövõ tökéletességet mutat. Minden színt tartalmaz, egy semmibe elvezetõ ezer színû út, vagy éppen egy fenséges kapu. Kapu az idõk között, a lélek részei mentén. Minden színt magában hordozva az ilyen szülöttek talán a legbölcsebbek, mindent magukban hordoznak, minden erõt, minden rezgést képesek a spirituális feladat megvalósítására fordítani, hogy Földünket egy új fejlõdési spirálba irányítsák. De vajon valóban így van?


Kép Õk a Csillag gyerekek. Akik inkarnáció hullámokban érkeznek. Az indigók a rombolásra, a kristály gyermekek az elszigetelõdésre, a szivárvány szülöttek pedig szívünk megnyitására hívják fel figyelmünket. Jobbá teszik az embereket. Ezek a gyermekek, mint egyfajta prizma létezésükkel, életük mindennapjaival közvetítik környezetükbe a nem mindennapi erõket. Ám a gondolkodók megkérdezik, vajon nem léteznek ezek az erõk mindannyiunkban? Vajon nem minden emberben ott a tökéletesség, az erõs hajlam rombolásra, magányos elvonulásra és kegyetlenségre, és nem-e rejlik ott a lehetõség ezek megváltoztatására?


Én azt gondolom különlegesség ide vagy oda, mindannyian ezért születtünk, egymás követei és egymás tanítói vagyunk. Akármilyen aurával is születtünk - mert még ha vöröslõ aurával is járja valaki a világot, lehet egy kiváló pénzügyi szakember, aki a pénznek él, de azt igazán jól csinálja és erejébõl száz meg száz család jut élelemhez naponta! - mindannyian tanulunk, elbukunk, felállunk és beleragyogunk valami jót vagy rosszat ebbe a feneketlen világba! Én úgy hívom õket a Vízöntõ kor gyermekei. Hiszen egy a precessziós mozgás révén létrejött folyamatban, új asztrológiai világkorszakban vagyunk, és itt ebben a korban nem csak a láthatatlanra vagyunk kíváncsibbak, hanem az egyén sikereire is. Egészen addig míg az egyén el nem mossa az egymás iránt érdeklõdés határait. Az élet kereke forog tovább, ezek a gyermekek pedig felnõnek és adnak valami mást is a világnak, akár még többet is a gyermeki fénynél, ha ugyan lehet többet!

Kép

2005. december-Ezotér

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.